[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#009089″ inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Trainingen voor advocaten” background_layout=”dark” text_orientation=”left” /][/et_pb_section][et_pb_section transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” module_id=”https://www.opencampus.nl/red-flags/”]

Trainingen

In de vooropleidingen van advocaten en rechters-commissarissen wordt beperkt aandacht gegeven aan rekenkundige en financieel economische vraagstukken. De bestaande financiële opleidingen zijn vaak te breed opgezet en dragen veelal niet bij aan de noodzaak van de advocaat of rechter-commissaris om zijn eigen zaken met financieel-economisch karakter goed te kunnen doorgronden. De hoge werkdruk noodzaakt  rechters en advocaten om efficiënt en effectief te werken. Dat betekent dat zij adequaat moeten kunnen beoordelen wanneer wel en wanneer geen financieel deskundige moet worden ingeschakeld.

oPEn Campus biedt cursussen aan op het snijvlak van het juridische en het financieel economische. Financiële begrippen worden in begrijpelijke taal uitgelegd en geplaatst in een juridische context zodat kennis niet alleen wordt overgedragen maar ook beklijft. In de trainingen wordt veel gebruik gemaakt van cases die aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de rechter en advocaat. Doel van de cursussen is niet om van een advocaat of rechter een financieel specialist te maken, alswel een brug te slaan tussen de juridische context en de economische realiteit.

[custom_list type=”check”] [/custom_list] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]