[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#009089″ inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Verdieping Jaarrekening lezen” background_layout=”dark” text_orientation=”left” /][/et_pb_section][et_pb_section transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Achtergrond

Elke advocaat krijgt vroeg of laat te maken met financiële aangelegenheden. Al is het maar alleen omdat veel juridische procedures draaien om op geld waardeerbare vorderingen: de hoogte van de ontslagvergoeding, de hoogte van de alimentatie, de waarde van de onderneming, schadevergoeding wegens wanprestatie of onrechtmatige daad, bestuurdersaansprakelijkheid, overnames, etc. Als advocaat wilt u een volwaardig gesprekspartner van uw cliënt kunnen zijn. Een jaarrekening kunnen lezen, mutaties kunnen begrijpen, alsmede de financiële gezondheid en draagkracht van een onderneming kunnen beoordelen, zijn dan onmisbare kwaliteiten van elke advocaat.

Inhoud training

De training ‘verdiepingscursus jaarrekening lezen’ is een vervolg op de basistraining jaarrekening lezen zoals deze in de advocatenopleiding wordt aangeboden. Hoewel deze basis kort zal worden herhaald, zal de training zich concentreren op een verdieping van de financiële en juridische aspecten van de externe verslaggeving: welke waarderingsgrondslagen zijn er? wat dient een rechtspersoon precies toe te lichten? Wat gebeurt er als een stelselwijziging wordt doorgevoerd? Welk effect hebben mutaties op de solvabiliteit en liquiditeit van de onderneming? Hoe moet ik  bepaalde transacties in het zicht of na een specifieke gebeurtenis beoordelen? Etc.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is bedoeld voor rechters (-commissaris), advocaten en curatoren. De cursus is laagdrempelig opgezet. Voorkennis in de vorm van jaarrekening lezen of een basis cursus balans lezen wordt aangeraden. De bijeenkomst heeft een studiebelasting van zes uren.

Leerdoelen

  • Begrijpen welke informatie de verschillende onderdelen van de jaarrekening geven en hoe deze onderdelen met elkaar samenhangen;
  • Begrijpen welke bezittingen en schulden van een onderneming onder welke posten in de jaarrekening worden opgenomen en hoe deze posten moeten of mogen worden ge(her)waardeerd;
  • Met behulp van ratio analyse de financiële gezondheid van een bedrijf kunnen beoordelen;
  • Belangrijke mutaties in de jaarrekening kunnen herkennen en doorgronden.

Docenten

Deze cursus wordt verzorgd door drs. Jeanette Brouwer RA en Joost van Berk, beiden werkzaam bij Hermes Advisory in Baarn.
Jeanette Brouwer

Prijs, locatie en data

Deze training bestaat uit twee avonden, geeft recht op 8 PO-punten en kost € 600,- ex BTW per persoon. Het is niet mogelijk op individuele avonden in te schrijven.
De trainingslocatie is BCN te Utrecht op de Daltonlaan 100, ‘s avonds van 17.00 – 21.00 op nog bekend te maken data in 2016.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]