[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#009089″ inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Strategie en Leiderschap” background_layout=”dark” text_orientation=”left” /][/et_pb_section][et_pb_section transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Strategie en Leiderschap is een Masterclass waarin de twee onderwerpen Strategie en Leiderschap tijdens de vier avonden centraal staan. De Masterclass is bedoeld voor ondernemers en adviseurs die willen investeren in de toekomst van hun bedrijf, … maar ook in (de toekomst van) zichzelf. In deze Masterclass gaat het om de volgende invalshoeken:

  1. De strategie van uw bedrijf: waar staat uw bedrijf over drie jaar
  2. Hoe realiseert u uw doelen?
  3. Hoe vult u uw leiderschap in zodat de strategie in de komende drie jaar daadwerkelijk wordt gerealiseerd?

Vanuit theoretische modellen wordt de vertaalslag gemaakt naar uw bedrijf en uw positie. U krijgt handvatten aangereikt, met als resultaat een plan met daarin de doelen voor uw eigen bedrijf, maar ook voor u persoonlijk en de acties om deze doelen te bereiken. We geven u handvatten om het maximale potentieel van uzelf en uw bedrijf naar boven te halen.

Inhoud training

Avond 1: Strategie en analyse

Deze avond staat de analyse van uw huidige bedrijfsactiviteiten centraal. Vanuit de theoretische modellen die ons worden aangereikt door Tracey & Wiersema, Porter en Osterwalder bepalen wij de meest effectieve strategie voor uw bedrijf. Wij gebruiken daarvoor het Business Model Canvas. Deze avond maak u met behulp van het Canvas model:

  • een analyse van uw bedrijf;
  • uw SCA;
  • uw waardedragers;
  • uw strategie.

Avond 2:

Van Canvas naar Implementatie Deze avond staat het model van Verne Harnish (Gazelles.com) centraal, samen met de volgende vraag: Wat zijn uw strategische doelen en hoe realiseert u deze? Deze avond maakt u het One Page Strategic Plan voor uw eigen organisatie, definieert u uw BHAG en maakt u een actieplan voor de vier bouwstenen voor groei: People, Strategy, Execution and Cash.

Avond 3 en 4: Leiderschap NU

De derde en vierde avond staan in het teken van leiderschap. Het leerdoel is de essentie van modern leiderschap in uw vingers te krijgen, zodat u dit kunt inzetten om uw strategie te implementeren en te realiseren.
We starten met de essentie van modern leiderschap: De stuurmanskunst van de leider. Wat vormen de meest belangrijke uitgangspunten van het (bij)sturen?
We zullen zelf ervaren wat leiderschap inhoudt, door middel van verschillende oefeningen en praktijkopgaven. Hierin komen we de begrippen “oud” en “nieuw” leiderschap tegen. Hier is de overgang bedoeld van “oud” naar “nieuw”. Voorbeelden hiervan zijn:
• van controle naar vertrouwen;
• van vergelijken naar verbinden;
• van winstgedreven naar waardengedreven;
• van sturen op het ‘hoe’ naar sturen op het ‘wat’ en ‘waarom’.

Op de laatste avond staat het stimuleren van leiderschap/eigenaarschap bij anderen centraal. Wij introduceren een praktisch model dat inzicht geeft in hoe persoonlijk leiderschap voor iedereen werkt. We gaan in op het vraagstuk “sturen op strategie en output”. Hoe kun je op waarden en strategie sturen en hoe kun je daarbij heldere output formuleren en overbrengen?

Docenten

tica Tica Peeman is mede-oprichter van Happy Companies en directeur-eigenaar van VIStrainingen. Ze schreef vier boeken, waaronder boeken over leiderschap en over vertrouwen in organisaties. Tica’s expertises zijn persoonlijk en nieuw leiderschap, maar ook teamprocessen. Zij geeft lezingen/masterclasses over deze onderwerpen en begeleidt veel MT’s en directeuren/managers waardoor de leiders succesvoller en gelukkiger worden.

Bernd_Mintjes 2017 Bernd Mintjes is de founder van de Maxwell Group en is als investeerder betrokken geweest bij meer dan tweehonderd bedrijven.
Hij doceert strategie en innovatie aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Inholland Ondernemersacademie.
In 2008 was hij een van de oprichters van de brancheorganisatie van Business Angels en recentelijk adviseerde hij het ministerie van EZ over de financieringsmogelijkheden voor ondernemers.
Vanuit zijn jarenlange praktijkervaring als investeerder, adviseur en ondernemer deelt hij met u zijn leerpunten, tips en trucs.

 

Vooropleiding

Deze masterclass vereist geen specifieke vooropleiding. Wel wordt studiemateriaal toegestuurd. Ook vragen wij tevoren aan alle deelnemers informatie te verstrekken, met daarin de tweedeling Bedrijf en Persoon. Voor beiden vragen wij de doelen te formuleren.

Prijs, locatie en data

Deze training bestaat uit vier avonden en geeft recht op 16 PE-punten en kost € 1.000,- per persoon. De trainingslocatie is BCN te Utrecht op 27 november, 4, 11 en 18 december 2018 (dinsdagavond). Het aanvangstijdstip is 16.30 uur.

INSCHRIJFBUTTON

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]