[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#009089″ inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Lean Management” background_layout=”dark” text_orientation=”left” /][/et_pb_section][et_pb_section transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Lean is een managementfilosofie die erop is gericht om verspillingen te elimineren. Elke verspilling kost tijd en geld. De oorsprong van Lean Management ligt in de automobielindustrie. Intussen worden de methoden en concepten – al dan niet in aangepaste vorm – ook in andere branches met succes toegepast, om bedrijfsprocessen te optimaliseren en de concurrentiepositie van organisaties te verbeteren. Ook voor onderhoudsorganisaties en ondersteunende processen evenals voor managementprocessen zijn de Lean Managementconcepten inmiddels succesvol.

 

Aansprekende instrumenten op basis van Lean Thinking werden en worden ontwikkeld, om potentiële verbeteringen te identificeren en te incasseren. Daarvan profiteren ook dienstverlenende organisaties en overheidsorganisaties.

oPEn Campus heeft het Lean Management Instituut gevraagd een leergang voor financials op te zetten. Tijdens deze leergang krijgt u verdieping op het gebied van Lean Management en leiderschap bij Lean Transities. Binnen de organisaties waarin u werkt, spelen ongetwijfeld ontwikkelingen rondom effectiviteitsverbetering, efficiencyverbetering en Lean Management. Bij Lean Transformaties is uw bijdrage en inbreng noodzakelijk. Daarnaast is bij Lean Management is uw kennis en ervaring op het gebied van transparant maken van stuurinformatie en opstellen performance indicatoren van cruciaal belang.

Inhoud training

De vier intensieve en interactieve trainingsavonden zijn als volgt ingedeeld:

AVOND 1 WAAROM (ONTSTAAN, INHOUD EN ACHTERGRONDEN)

 • Wat is Lean management en Lean denken?
 • Op welke manier sluit Lean aan op de bedrijfsdoelen en strategie met de A3 aanpak?
 • Opzet van strategie deployment waarmee de strategie vertaald wordt naar toepassing en geborgd
 • Uitleg van de belangrijkste Lean principes, de Lean infrastructuur en de Lean instrumenten

AVOND 2 HOE (WAARDESTROMEN EN STUURMIDDELEN)

 • Uitleg model voor onderkenning waardestromen
 • Vertaling naar stuurmiddelen voor verbeteren van waardestromen
 • Uitvoering spelsimulatie met waardestromen

AVOND 3 WAT (LEIDERSCHAP, STURING EN VERANDERAANPAK VOOR IMPLEMENTATIE)

 • Wat is Lean Leiderschap?
 • Wat is je eigen leiderschapsrol en hoe kan je die toepassen binnen Lean?
 • Hoe zet je een Lean transitie en veranderaanpak op?

AVOND 4 WAT (CASUS)

 • Aan de hand van praktijkcasussen (grote organisatie, kleine organisatie en (semi)overheidsorganisatie) met Lean, verandermanagement en leiderschap worden de modules uit de drie voorgaande lesavonden vertaald naar de praktijk
 • Iedere deelnemer brengt een eigen huiswerkcase in en de resultaten worden met elkaar uitgewisseld.

Docenten

Deze training wordt gegeven door Rob van Gorkum van het Lean Management Instituut. Volg de link voor meer achtergrond informatie. Rob van Gorkum studeerde bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij is zijn carrière begonnen in de financiële dienstverlening. Hier beklede hij functies binnen marketing, sales, product & proces management. Tussen 2004 en 2011 heeft hij als zelfstandig consultant bedrijven geholpen hun strategie te vertalen naar het contact met de klant, “Mensen inspireren tot Merk-waardig Gedrag”, noemt hij dat zelf. Begin 2012 heeft Rob de overstap gemaakt naar het LMI.

Vooropleiding

De trainingen vereisen geen specifieke vooropleiding. Wel wordt studiemateriaal toegestuurd. De deelnemers worden geacht dit materiaal ter voorbereiding door te nemen. De bijeenkomsten hebben een studiebelasting van vier uur.

Prijs, locatie en data

Deze training bestaat uit vier avonden, geeft recht op 16 PE-punten en kost € 1.000,- ex BTW per persoon. Het is niet mogelijk op individuele avonden in te schrijven. De trainingslocatie is BCN, Daltonlaan 10 te Utrecht, ‘s avonds van 16.30 – 20.30 op de volgende data: Op de woensdagen 15, 22, 29 november en 6 december 2017.

INSCHRIJFBUTTON

Deelnemers afgelopen najaar 2015

De groep die in december 2015 deze training heeft gevolgd:

LEAN_20151214_220852
Deze groep waardeerde de training als volgt:

Evaluatie algemeen

Van de 13 deelnemers hebben 11 deelnemers ook commentaar vermeld. Dit commentaar is als volgt:

Interessant en onderhoudend
Leuke training, biedt zeker handvatten voor dagelijkse praktijk
Prima training, goed niveau, praktisch
Leuke, praktische training. Wel nuttig voor administratieve processen
Goede training waarbij theorie en praktijk goed worden afgewisseld. En daardoor leeft. Goede toepassing praktijk. Dank!
Erg interessant!!
Interessante training. Onderwerp smaakt naar meer
Prima cursus op nieuw terrein, althans voor mij. Goede inleiding op het thema
Interessante, leerzame training
Top!
Leuk gebracht en zeer interessant

­

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]