[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#009089″ inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off” next_background_color=”#ffffff”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”IFRS 9″ background_layout=”dark” text_orientation=”left” content_max_width=”100%” background_color=”rgba(255, 255, 255, 0)” /][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off” prev_background_color=”#009089″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.15″]

Avond 1: Algemene introductie tot IFRS 9

In deze sessie gaan we in op de onderwerpen Classification & Measurement, Impairments en Hedge accounting. Op de laatste twee onderwerpen wordt met minder diepgang stilgestaan. Sessie 2 gaat verder in op impairments, tijdens sessie 3 wordt in meer detail hedge accounting besproken. Voor het onderwerp impairments gaan we in op de modellen voor de waardering van verschillende financiële activa en passiva en de toepassing van de SPPI test en de Business Model Assessment.

Avond 2: Introductie tot Impairments onder IFRS 9

Deze sessie is met name relevant voor professionals die in de financiële sector werken. In detail gaan we in op de werking van impairments van financiele instrumenten. Dit onderwerp is met name relavant voor banken en verzekeraars. Toch kan deze kennis voor professionals buiten de financiële sector van pas komen. We gaan in op Staging, Life-Time-Expected-Losses, de Macro Economic Overlay en de practical expedients die de standaard biedt.

Avond 3: Introductie tot IFRS 9 Hedge accounting

Hedge accounting faciliteert een matching in het nemen van resultaten in hedge relaties (derivaten en onderliggenden). IFRS 9 vereist een aantal zaken om hedge accounting te kunnen toepassen. In vergelijking met het verleden, toen de regels van IAS 39 nog van toepassing waren, is hedge accounting wat eenvoudiger gemaakt. Toch wordt hedge accounting nog steeds complex ervaren. In deze sessie gaan we in op de toepassing van de voor hedge accounting.

De docent

Pieter Veuger is partner in de Accounting Advisory praktijk van PwC in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in de verslaggeving van financiële instrumenten. De afgelopen 9 jaar is hij van nabij betrokken geweest bij de totstandkoming en implementatie van IFRS 9. Samen met een team van zo’n 60 professionals, heeft hij de afgelopen jaren met vele ondernemingen op dit gebied gewerkt, zowel binnen als buiten de financiële sector. Pieter is voorzitter van de werkgroep Financiële Instrumenten van de Raad voor de Jaarverslaggeving en zeer actief op het gebied van learning binnen zijn specialisme.

 

Doelgroep en vooropleiding

Deze masterclass vereist geen specifieke vooropleiding. Wel wordt studiemateriaal toegestuurd. De bijeenkomst heeft een studiebelasting van twaalf uur.

Prijs, locatie en data

Deze training bestaat uit drie avonden en geeft recht op 12 PE-punten en kost € 750,- ex BTW per persoon. Het is niet mogelijk op individuele avonden in te schrijven. De trainingslocatie is BCN op de Daltonlaan 100 in Utrecht, ‘s avonds van 16.30 – 20.30 op de volgende data: 5, 12 en 19 november 2018 (maandagen).

 

INSCHRIJFBUTTON

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]