[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#009089″ inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Agile” background_layout=”dark” text_orientation=”left” /][/et_pb_section][et_pb_section transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Inhoud training

Agile een buzzword of toch meer? Veel mensen praten tegenwoordig over Agile, Scrum, Kanban, etc. Maar wat is het nu eigenlijk? In deze training leert u wat Agile inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn. Daarnaast kijken we naar Scrum en Kanban. Hoe passen deze termen binnen Agile.
De training bestaat uit twee avonden, tijdens deze avonden gaan we op een interactieve manier, zonder Powerpoint, kijken en ervaren wat Agile, Scrum, en Kanban inhoudt. Er is veel ruimte voor discussie en interactie.

Avond 1 – Agile Foundation

Op de eerste avond legen we veel uit over Agile. We belichten de voor- en nadelen van het Agile-werken. En we geven antwoorden op de volgende vragen:

    • Waarom wordt Agile gebruikt?
    • In welke situaties voegt een Agile aanpak iets toe?
    • Wat is het Agile Manifesto en wat wordt er nu echt mee bedoeld?
    • Waarom kan een Agile aanpak werken?
    • Wat zijn de voorwaarden om Agile te gebruiken?

We leggen de verschillen uit tussen Doing Agile en Being Agile. Scrum is een Agile framework, maar er zijn er meer.
We lichten de bouwstenen van Scrum toe; wat zijn de rollen, rituelen en onderdelen van Scrum.

Avond 2 – Agile Foundation

We starten met een korte terugblik op de vorige avond. We grijpen opnieuw terug op de bouwstenen van Scrum. Hoe passen deze in elkaar? Hoe ziet het Scrum Framework eruit?
Scrum, Kanban en Scumban zijn ook bekende termen binnen Agile. Waar passen Scrum, Kanban en Scumban binnen Agile?
Andere bekende termen binnen Agile zijn product owner, scrum master,stand ups, story points, etc. In het tweede deel van deze avond geven we uitleg aan deze typische Agile-terminologie.

Doelgroep en vooropleiding

De training is bedoeld voor accountants en controllers. De training is laagdrempelig opgezet. De bijeenkomst heeft een studiebelasting van acht uren.

Leerdoelen

Aan het eind van deze training heeft u een goed beeld van waar Agile voor staat, en de wijze waarop Scrum en Kanban hier inpassen. Daarnaast bent u in staat om te bepalen of een Agile aanpak toegepast kan worden binnen uw eigen context. U bent ook in staat om het Scrum proces uit te leggen en de verschillende onderdelen toe te lichten.

Docenten

Deze cursus wordt verzorgd door Ralph van Roosmalen. Ralph is gespecialiseerd in Agile, Management 3.0, en het bouwen van (gedistribueerde) Agile software ontwikkel teams. Ralph is een zelfstandig Agile coach. Hij is actief lid van de internationale Agile-community en deelt zijn inzichten en kennis door te spreken op conferenties en blog posts te schrijven. Sinds 1997 heeft hij verschillende rollen binnen de ICT namelijk ontwikkelaar, testmanager, Scrum Master, Development Manager en VP Research and Development. Ralph is voornamelijk werkzaam geweest bij softwareproduct bedrijven. Sinds 2004 is hij al actief met Agile en Scrum.

 

Meer informatie over Ralph is te vinden op zijn LinkedIn-profiel: https://www.linkedin.com/in/ralphvanroosmalen.

Prijs, locatie en data

Deze training bestaat uit twee avonden, geeft recht op 8 PE-punten en kost € 500,- ex BTW per persoon. Het is niet mogelijk op individuele avonden in te schrijven.
De trainingslocatie is BCN te Utrecht op de Daltonlaan 100, ‘s avonds van 18.00 – 22.00 op donderdag 6 en 13 december 2018.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]