[et_pb_section fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” background_color=”#009089″ inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_fullwidth_header admin_label=”Fullwidth Header” title=”Vermogensschade” background_layout=”dark” text_orientation=”left” /][/et_pb_section][et_pb_section transparent_background=”off” background_color=”#ffffff” inner_shadow=”on” parallax=”off” parallax_method=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Achtergrond

Fraude en disputen over geld of vermogensobjecten hebben vaak (vermogens)schade tot gevolg. Als de veroorzaker van de schade aansprakelijk wordt gesteld en de benadeelde een claim in wil dienen, speelt vervolgens de vraag wat de omvang is van de schade die aan de benadeelde vergoed moet worden. Heeft de schadegebeurtenis tot omzetverlies geleid? En zo ja, welk verlies is er dan concreet geleden of welke winst is er gederfd? Bestaan er naast omzetverlies nog andere schadecomponenten zoals vanwege de schade gemaakte extra kosten?

Inhoud training

De cursus ‘vermogensschade in de praktijk’ geeft inzicht in hoe vermogensschade technisch juist wordt begroot, uit welke componenten vermogensschade kan bestaan, dat vermogensschade zowel concreet als abstract kan worden benaderd en dat gekozen kan worden voor een benadering waarbij het winst/verliesbegrip uitgangspunt is dan wel voor een benadering op basis van de cash flow methode. In deze cursus komen onder andere aan de orde: het belang van een transparante berekening en gedegen onderbouwing van de variabelen, het bepalen van de schadeperiode en het contant maken en oprenten van de verschenen schade. Aan de hand van cases en jurisprudentie worden tenslotte bijzonderheden uit de praktijk besproken.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is bedoeld voor rechters (-commissaris), advocaten en curatoren. Voorkennis op financieel economisch gebied is niet vereist.

Leerdoelen

  • Gedegen kennis hebben van het begrip vermogensschade en de bestanddelen daarvan;
  • Begrijpen welke aspecten van vermogensschade tot het juridische domein behoren en welke aspecten financieel economisch van aard zijn en vragen om specifieke deskundigheid;
  • Kunnen herkennen of een schadeclaim technisch juist is opgesteld;
  • In staat zijn kritische vragen te stellen ten aanzien van een ingediende claim;
  • In staat zijn een eenvoudige schadebegroting zelf op te stellen;
  • Kunnen beoordelen in hoeverre het gewenst is een schadeaccountant in te schakelen.

Docenten

Deze cursus wordt verzorgd door drs. Inge-Lisa Toxopeus RA, werkzaam bij Hermes Advisory in Baarn.

Prijs, locatie en data

Deze training bestaat uit twee avonden, geeft recht op 8 PO-punten en kost € 300,- ex BTW per persoon. De trainingslocatie is BCN te Utrecht, ‘s avonds van 16.30 – 21.00 op nog bekend te maken data in 2016.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]